Ketam Black Pepper
|
|||
Bahan-Bahan:
|
|||
3 ekor Ketam (tak kira ketam…ketam nipah, ketam minyak,
ketam bunga, ketam lembut)
2 inci Halia (dihiris halus memanjang) 3 ulas Bwg putih (dicincang) 2 ulas Bwg kecil (dicincang jugak) 1 sudu makan Lada Hitam (ditumbuk kasar) Sos Tiram Sos Cili Sos Black Pepper Gula Minyak |
|||
Cara:
|
|||
1) Tumis Halia, Bwg Putih &
Bwg Merah sampai naik bau
2) Masukkan semua sos yang kat atas tu 3) Masukkan juga lada hitam yg dah ditumbuk 4) Masukkan ketam 5) Kacau biar sebati dan kemudian ditutup sekejap biar isi ketam masak 6) Lebih kurang 10-15 minit tu dah boleh tutup api (seafood biar masak betul..elak kolestrol) 7) Garam tak perlu sebab semua sos tu dah masin. |
Monday, July 7, 2014
Ketam Black Pepper
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment