Bahan-Bahan:
Pepahat 500gm
Bawang Putih 3 ulas
Bawang
Merah 1 biji
Telur 1 biji Sos Tiram 2 sudu besar
Sos
cili/tomato 2 sudu besar
Cili giling /cili boh 4 sudu besar Serai 2 batang Air ¼ cawan Minyak untuk menumis
1 sudu
besar gula
Garam
Cara:
1. Tumbuk bawang putih
dan bawang merah. 2.
2.
Titik
serai
3.
Tumis bawang putih dan bawang merah dan serai
hingga naik wangi
4.
Masukkan
Cili giling/cili Boh dan tumis(api perlahan) sehingga pecah minyak.
5.
Masukkan
sos tiram dan sos cili/tomato
6.
Masukkan
serbuk perasa, garam dan gula.
7.
Masukkan
¼ cawan air
8.
Masukkan
telur yang telah dipukul dan kacau rata
9.
Biarkan
mendidih
10. Masukkan pepahat dan
kacau biar sebati untuk 20 minit
Selamat
mencuba
|
|
Thursday, October 4, 2012
PEPAHAT PEDAS TELUR
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment